facebook  twitter  youtube instagram
In de omgeving van basisschool De Peperklip is de afgelopen tijd een aantal grote en kleine verbeteringen in de buitenruimte aangebracht. Afgelopen zomer werd daar de Krajicek Playground - beter bekend als Het Schieveldje - met onderliggende waterberging opgeleverd. De school heeft geïnvesteerd in een groener schoolplein en aan beide kanten van het gebouw zijn lichtjes in de bomen gehangen. In de Fahrenheitstraat wordt momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de herbestrating, en is op bewonersinitiatief een tuintje aangelegd dat door buren wordt onderhouden.

Voor de komende tijd staan nog enkele aanpassingen op de planning, waaronder het plaatsen van pergola's en het aanbrengen van belettering op de school, de peuterspeelzaal en de sporthal zodat meer eenheid wordt gecreëerd. Hieronder staan enkele impressies van het beoogde eindresultaat.

Al deze ingrepen zijn bedoeld om de omgeving prettiger, groener en veiliger te maken. Op de lange termijn heeft De Peperklip de wens om te vernieuwen. Hiervoor zijn in samenwerking met de gemeente al eerste verkenningen uitgevoerd. De toekomst zal moeten uitwijzen of deze plannen ook haalbaar zijn.

impressie belettering peperklip

impressie belettering peperklip

impressie pergola peperklip

impressie pergoa peperklip

impressie prikkabel daltonstraat

impressie prikkabel fahrenheitstraat
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's