facebook  twitter  youtube instagram
In 2018 is op initiatief van wijkbewoners de natuurvriendelijke oever langs de Swammerdamsingel aangelegd. Over een afstand van 50 meter, tegenover de huisnummers 49 t/m 71, is de oever flauw afgegraven om de natuur meer ruimte te geven. Hierdoor ontstaat een rijkere variatie aan planten en dieren, wat goed is voor het milieu en voor de waterkwaliteit.

Maar welke planten staan er nu eigenlijk en waarom zijn deze gekozen? Hoe wordt de oever onderhouden? Je hoort het allemaal op de informatieavond voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Goede ideeën voor nog meer vergroening van de wijk zijn uiteraard ook van harte welkom.

De avond is op 11 september van 19.30 tot 20.30 uur bij de natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel.

JNI 1541
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's