facebook  twitter  youtube instagram
michael expo familieverhalen uit oostOp dinsdag 1 oktober wordt de expositie 'Familieverhalen uit Oost' feestelijk geopend in de Bibliotheek Oost. Deze expositie werd gemaakt door de bewoners zelf: zij deelden hun verhalen, tekenden ze op, maakten de fotoportretten, ontwierpen en bouwden de expositie. Kortom, 100% Made in Oost! Stichting Mooi Werk ondersteunde het proces. Een jaar na aanvang van dit avontuur vieren en presenteren we met gepaste trots het eindresultaat. Wees welkom!

Familieverhalen uit Oost vertelt in beeld en tekst het persoonlijke verhaal van veertien wijkbewoners. Een aantal van hen is er geboren en getogen, anderen kwamen van ver aanwaaien en gingen nooit meer weg. De kleurrijke portretten vertellen ons stuk voor stuk iets intiems en unieks maar ook iets herkenbaars en universeels: wat het is om lief te hebben, verbonden en geborgen te zijn, en wat het betekent om afscheid te nemen en opnieuw te beginnen.

Na de openingsceremonie, die wordt verricht door wethouder Duncan Ruseler, is er gelegenheid om de expositie te bekijken en in gesprek te gaan, onder het genot van een borrel, een hapje én livemuziek van jazzmuzikanten uit ... Oost!

Datum en tijd
Dinsdag 1 oktober, 17:00-19:00 uur (start ceremonie: 17:30 uur)

Locatie 
Bibliotheek Oost (Singel 24)

De expositie zal enkele weken te zien zijn op Singel 24, en daarna op een nog nader te bepalen plek in de wijk worden opgebouwd. 


broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's