facebook  twitter  youtube instagram
Aanstaande maandag, 18 november, is er weer een wijkoverleg. Met als vaste agendapunten de terugkoppeling van de Werkgroep Buitenruimte en een overzicht van de toegekende wijkbudgetten voor activiteiten. Daarnaast zijn Laura Penders en Renee Huisman van de gemeente aanwezig om te vertellen over de aanpak van woonoverlast en over de nieuwe regels voor verkamering, splitsen, samenvoegen en onttrekken van woningen. Deze worden in december aan de raad voorgesteld, maar bewoners worden nu al bijgepraat over de belangrijkste wijzigingen, de consequenties voor Oost en de planning.

Verder staan op de agenda de nieuwe 'Staat van de wijk', waarin jaarlijks de cijfers rondom economie, onderwijs, verkeer, veiligheid en welzijn worden samengevat, en een vooruitblik op de jaarwisseling.

Het wijkoverleg begint om 20.00 uur in het Wijkhuis Oost, Boerhaavelaan 79.

De agenda, het verslag van het afgelopen wijkoverleg en het verslag van de Regiegroep Wijkbudget zijn hier te lezen.
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's