facebook  twitter  youtube instagram
Dagelijks maken vele professionals en vrijwilligers het verschil voor de kinderen in Oost, waaronder leerkrachten, sociaal werkers, activiteitenbegeleiders en opvoedondersteuners. Vijftig van hen waren gisteren aanwezig op de eerste bijeenkomst van het Oost Pact Door-netwerk Opgroeien in Oost, een initiatief van ambassadeur Edwin Maarleveld en de De Bibliotheek Schiedam. Om (nader) met elkaar kennis te maken, maar vooral om hun persoonlijke hartewensen voor de wijk te uiten en te onderzoeken hoe die met elkaar kunnen worden vervuld. Een warme maar zeer inspirerende avond met veel nieuwe verbindingen tussen organisaties.

Onder de aanwezigen medewerkers van DOCK Schiedam, WOT Schiedam, Lentiz LIFE College, Petje af Schiedam, Leren Leren Schiedam, Gemeente Schiedam, Zadkine, Buurtwerk, Kinderopvang Mundo, Komkids, Fu Den Sani, Centrum voor Jeugd en Gezin, Home-Start Schiedam, Stichting Mooi Werk, Stichting Aanzet en de basisscholen Kaleidoscoop, De Singel Schiedam en De Peperklip.

JNI 1471

JNI 1458

JNI 1488

JNI 1496
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's