facebook  twitter  youtube instagram
Gisteren maakte de Stichting Stolpersteine Schiedam bekend dat op de Rotterdamsedijk de herdenkingssteen van Abraham Bobbe is gestolen. Dit nieuws leidde tot veel verontwaardiging in de wijk. Voor wijkbewoners Natascha Visser en Jeannette Nieuwenhuizen aanleiding om een inzamelingsactie te starten.

De productiekosten voor een nieuwe steen bedragen € 120. Dit bedrag hopen Natascha en Jeannette in de wijk te kunnen ophalen. Bijdragen kunnen worden gebracht bij Natascha (Fahrenheitstraat 11) en Jeannette (Professor Kamerlingh Onneslaan 181-a). Wil je iets geven, maar is het lastig om het te komen brengen, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan komt een van hen langs om je donatie te halen.

Voor wie het heeft gemist: Stolpersteine ('struikelstenen') zijn kleine gedenksteentjes die door heel Europa zijn neergelegd bij de voordeuren van woningen van mensen die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn verdreven, gedeporteerd of gedood. Ze heten zo omdat je erover struikelt - met je hoofd en met je hart - en je moet buigen om de namen die erop staat te kunnen lezen. Stolpersteine herinneren aan Joden, Sinti en Roma, politieke gevangenen, dienstweigeraars, homoseksuelen, Jehova's getuigen en gehandicapten. De Stolpersteine van Oost worden elk jaar door bewoners opgepoetst.
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's