facebook  twitter  youtube instagram
Gisteren maakte de Stichting Stolpersteine Schiedam bekend dat op de Rotterdamsedijk de herdenkingssteen van Abraham Bobbe is gestolen. Dit nieuws leidde tot veel verontwaardiging in de wijk. Voor wijkbewoners Natascha Visser en Jeannette Nieuwenhuizen aanleiding om een inzamelingsactie te starten.

De productiekosten voor een nieuwe steen bedragen € 120. Dit bedrag hopen Natascha en Jeannette in de wijk te kunnen ophalen. Bijdragen kunnen worden gebracht bij Natascha (Fahrenheitstraat 11) en Jeannette (Professor Kamerlingh Onneslaan 181-a). Wil je iets geven, maar is het lastig om het te komen brengen, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan komt een van hen langs om je donatie te halen.

Voor wie het heeft gemist: Stolpersteine ('struikelstenen') zijn kleine gedenksteentjes die door heel Europa zijn neergelegd bij de voordeuren van woningen van mensen die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn verdreven, gedeporteerd of gedood. Ze heten zo omdat je erover struikelt - met je hoofd en met je hart - en je moet buigen om de namen die erop staat te kunnen lezen. Stolpersteine herinneren aan Joden, Sinti en Roma, politieke gevangenen, dienstweigeraars, homoseksuelen, Jehova's getuigen en gehandicapten. De Stolpersteine van Oost worden elk jaar door bewoners opgepoetst.