facebook  twitter  youtube instagram
Ons restafval bestaat voor een groot deel uit groenten-, fruit- en etensresten (gfe). Op verschillende (nieuwe) plekken in Oost staan gfe-containers waarin je dit afval - verpakt in een krant of in composteerbare afvalzakjes - kunt weggooien. Met je Irado-pasje kun je alle gfe-containers in de wijk openen. Het ingezamelde gfe wordt gecomposteerd.

De afvalcoach van Oost is onlangs bij omwonenden aan de deur geweest om biobakjes voor in de keuken uit te delen. Was je niet thuis of woon je iets verder van een inzamelpunt af maar wil je het gfe wel gaan scheiden, haal dan een biobakje op bij Buurtwerkplaats De Buren (Parallelweg 403) of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Is er geen gfe-container in jouw buurt? Vraag er dan een aan.

Kijk hier voor informatie over de locaties van de gfe-containers en over wat er wel en niet in mag.
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's