facebook  twitter  youtube instagram

Afgelopen zomer zijn de nieuwbouwwoningen in de Daltonstraat opgeleverd. Tijdens de mobiele wijktafel, die in oktober De Nieuwe Wetenschappers aandeed, bleek dat de nieuwe bewoners inmiddels contact hadden met hun directe buren maar dat het 'straatgevoel' nog ontbrak. Omdat veel mensen daarnaast aangaven het moeilijk te vinden om de eerste stap te zetten, namen bewoners Siemla en Cennet het voortouw voor een straatfeestje op de toekomstige groenstrook tussen de woningen. Met hapjes uit eigen keuken, een timmerworkshop voor de kinderen en een grote gezamenlijke kerstboom. Ook bewoners uit andere delen van Oost en wethouder Marcel Bregman kwamen een kijkje nemen.

JNI 2800

JNI 2820

Wil je ook een straatfeestje organiseren? Neem contact op met de wijkregisseur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's