facebook  twitter  youtube instagram
Oost is weer een stukje groener en duurzamer geworden met de aanleg van circa 50 meter natuurvriendelijke oever langs de Swammerdamsingel. Tegenover de huisnummers 49 t/m 71 is de bestaande oever flauw afgegraven. Hiermee krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

De natuurvriendelijke oever is een idee van Ronald Loch, dat is opgepakt en uitgewerkt door wijkbewoners Devon Delsman (urban designer) en Joost Krop (initiatiefnemer van Buurtwerkplaats De Buren). 

Over het onderhoud van de oever zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente Schiedam en de vrijwilligers van de buurtwerkplaats. Zij dragen samen zorg voor de monitoring en verzorging; wat bewoners zelf kunnen, doen zij zelf en wat niet door bewoners uitvoerbaar is, pakt de gemeente op. De afspraken zijn vastgelegd in een Wijkdeal.

JNI 1541

JNI 0119
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

De eerste drie (en incidenteel de vierde) maandagen van de maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
ambassadeurs

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Oost Pact Door - mensen die in Oost wonen en/of werken - inspireren anderen om zich in te spannen voor de wijk. Als ambassadeur bepaal je zelf je doel en de tijd en energie die je hierin wilt investeren.

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie

Bekijk de video's