facebook  twitter  youtube instagram
Blikjes, flesjes, chipszakjes en snoepverpakkingen ... zwerfafval staat hoog op de lijstjes van ergernissen van wijkbewoners. Je kunt je er verschrikkelijk aan ergeren, maar je kunt ook in actie komen. Door in je eigen straat zwerfafval te rapen of door je aan te sluiten bij de plandelaars van Oost! We gaan voor het eerst plandelen op maandag 30 maart 2020.

Wat is plandelen?
Plandelen is wandelen en onderweg zwerfvuil oprapen. Het is een Zweeds idee dat inmiddels over de hele wereld is overgenomen. Via bewoner Kitty Hollestein is het initiatief nu ook in Oost geland! Plandelen is gezellig, het houdt je fit én het draagt bij aan een schoon Oost. Er wordt geplandeld in kleine groepjes en iedere week wordt een ander stukje wijk afvalvrij gemaakt. 

Wil je meedoen?
We plandelen elke maandag tussen 19.30 en 20.30 uur. We verzamelen om 19.15 uur met een kopje koffie of thee in Wijkhuis Oost, Boerhaavelaan 79. Aanmelden is niet nodig, je kunt meedoen wanneer je maar wilt. 

Waarom heet het plandelen?
Het idee om het oprapen van zwerfafval te combineren met een rondje joggen is afkomstig uit Zweden. Daar ontstond de term ploggen - een samentrekking van het Zweedse 'plocka up' (oprapen) en joggen. Plandelen is de wandelvariant van ploggen.

Meer weten?
Neem contact op met Feike, de beweegcoach van Oost, op 06 - 40 92 43 27. En volg Oost Pact Door via Facebook, Twitter en Instagram. De plandelagenda is ook te vinden op het wijkportaal.

A3 poster Plandelen in Oost DEF
A3 corona

Bekijk de video's