facebook  twitter  youtube instagram
Blikjes, flesjes, chipszakjes en snoepverpakkingen ... zwerfafval staat hoog op de lijstjes van ergernissen van wijkbewoners. Je kunt je er verschrikkelijk aan ergeren, maar je kunt ook in actie komen. Door in je eigen straat zwerfafval te rapen of door je aan te sluiten bij de plandelaars van Oost! Elke dinsdagavond trekt een groepje plandelaars samen de wijk in. Maar je kunt het natuurlijk ook op eigen gelegenheid doen wanneer het jou uitkomt. Je kunt een prikstok aanvragen bij de buurtwerkplaats via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is plandelen?
Plandelen is wandelen en onderweg zwerfvuil oprapen. Het is een Zweeds idee dat inmiddels over de hele wereld is overgenomen. Via bewoner Kitty Hollestein is het initiatief nu ook in Oost geland! Plandelen is gezellig, het houdt je fit én het draagt bij aan een schoon Oost. Er wordt geplandeld in kleine groepjes en iedere week wordt een ander stukje wijk afvalvrij gemaakt. 

Wil je meedoen?
We plandelen elke dinsdag tussen 19.30 en 20.30 uur. We verzamelen tegen 19.30 uur voor Wijkhuis Oost, Boerhaavelaan 79. Je kunt meedoen wanneer je maar wilt, eenmalig, wat vaker of elke week. Aanmelden is niet nodig, maar als we weten dat je komt kunnen we er rekening mee houden. 

Waarom heet het plandelen?
Het idee om het oprapen van zwerfafval te combineren met een rondje joggen is afkomstig uit Zweden. Daar ontstond de term ploggen - een samentrekking van het Zweedse 'plocka up' (oprapen) en joggen. Plandelen is de wandelvariant van ploggen.

Meer weten?
Neem contact op met Natascha, de afvalcoach van Oost, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En volg Oost Pact Door via Facebook, Twitter en Instagram. De plandelagenda is ook te vinden op het wijkportaal.

plandelen schiedam oost

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1