Op initiatief van omwonenden en de omliggende basisscholen is de sport- en speelplek op Het Stoompje opgeknapt. Zo is het sportveld beter ingedeeld en zijn er nieuwe hekken geplaatst. In het voorjaar van 2022 werden de twee laatste aanwinsten in gebruik genomen: een king-veldje en een container voor de opslag van allerlei sport- en spelmaterialen.

Het beheer van de speelcontainer is in handen van basisschool De Singel. Directrice Inge Werneke tekende hiervoor met wethouder Doğukan Ergin een wijkdeal, waarna een aantal leerlingen uit de groepen 8 onder leiding van kunstenares Esther Pieterse van Stichting Pimp je wijk de laatste hand legde aan de beschildering ervan. 

De speelcontainer wordt gebruikt door de school, kinderopvang Mundo en de sportcoaches van De Betrokken Spartaan. Samen met de Kindergemeenteraad wordt gekeken naar nog meer mooie ideeën voor deze plek. Wil je meedenken? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..