facebook  twitter  youtube instagram

De Spelletjesuitleen van Oost is elke woensdagmiddag tussen 12.15 en 14.30 uur open voor kinderen tot 14 jaar én hun (groot)ouders en verzorgers. Je hebt keuze uit maar liefst 80 verschillende spelletjes. Die kun je ter plaatse spelen, maar ook lenen voor gezellige uurtjes thuis met vriendjes, buren en familie. En omdat we de uitleen voor iedereen toegankelijk willen maken, is het lidmaatschap helemaal gratis! Als je de spelletjes binnen drie weken weer heel en compleet terugbrengt, krijg je een stempel. Bij vier stempels mag je iets leuks kiezen uit de weggeefmand. 

Je vindt de Spelletjesuitleen in het gebouw van de bibliotheek van Oost (Singel 24).

Waarom samen spelen?

Samen spelen is een leuke manier om wijkgenoten te ontmoeten, maar ook goed voor de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden. Het idee voor een spelletjesuitleen werd geopperd tijdens de Oost Pact Door-netwerkbijeenkomst Opgroeien in Oost. De Bibliotheek Schiedam, Speelotheek Ikkie Schiedam, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en het WijkondersteuningsTeam Oost hebben zich belangeloos ingezet. De spelletjes zijn gedoneerd door bewoners en Speelotheek Ikkie.

Spelletjes doneren?
Nieuwe spelletjes zijn nog altijd welkom. We zijn vooral op zoek naar gezelschapsspellen als Monopoly, 30 seconds en Party & Co Family. (Géén speelgoed en computergames). Stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je iets wilt doneren. Dan spreken we een tijd en locatie af.

Vrijwilliger worden?

We zijn nog op zoek naar drie vrijwilligers die met enige regelmaat willen helpen met het uitlenen en innemen van de spelletjes. Als je interesse hebt, laat het dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Spelletjesuitleen start direct nadat de basisscholen uitgaan. Je kunt je eigen kinderen meenemen!

spelletjesuitleen oost
JNI 4618
JNI 4589

 

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1