Als wijk hebben we in de weken rondom de Olympische Spelen in Tokio (2021) samen 25.798.099 stappen gezet. Dat is de exacte afstand tussen Schiedam-Oost en Tokio, waar de Olympische Spelen plaatsvonden. De leerlingen van basisschool De Singel hebben trouw stappen geteld van, tijdens en naar de gymlessen en het buitenspelen. Ook hun ouders en vele wijkbewoners gaven met een screenshot van hun stappenteller hun stappen door. Zo hebben we sneller dan verwacht ons gezamenlijke doel bereikt én zijn we allemaal weer een beetje fitter! 

De Zomerspelen van Oost
Tegelijk met de Spelen in Tokio hielden we in Oost onze eigen Zomerspelen. Alle sportaanbieders verzorgden een gratis proefles, clinic of workshop. Van bootcamp tot tennis en van basketbal tot freerunnen. 
Bij de Olympische Spelen hoort ook een Olympisch vuur. In de aanloop naar de Zomerspelen is de 'vlam' ook in Oost rondgegaan onder de professionele sportaanbieders en bewoners die beweegactiviteiten organiseren. Tijdens de overhandigingsmomenten maakten zij (nader) met elkaar kennis.

'Van Oost tot Tokio' was een initiatief van leerkracht Edwin Maarleveld, dat door vele bewoners, professionals en sportaanbieders uit het netwerk Fit Oost is uitgewerkt en uitgevoerd.