facebook  twitter  youtube instagram
hulplijn

De hulplijn van Oost

Heb je zelf ergens hulp bij nodig en lukt het niet dat met je directe buren te regelen, neem dan contact op met het speciale telefoonnummer 06-41251518 of mail naar info@oostpactdoor.nl. Je krijgt dan iemand van het netwerkteam van Oost aan de lijn. Afhankelijk van wat je nodig hebt, wordt dan de hulp van een wijkbewoner of van een welzijnsorganisatie ingeschakeld. Je kunt dit nummer ook bellen als je je zorgen maakt om iemand in je omgeving.
van Oost naar Tokio

Van Oost naar Tokio

In de aanloop naar de Olympische Zomerspelen gaan we met de wijk de challenge aan om ruim 26 miljoen stappen - de afstand tussen Oost en Tokio - te zetten. En om je te inspireren om lekker fit bezig te zijn, stellen we elke week een sportaanbieder uit de wijk aan je voor.

Meer informatie
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
Wijkmagazine Oost 2022 03 schiedam

Wijkmagazine OOST!

Wijkmagazine OOST! is een initiatief van én voor mensen die in Schiedam-Oost wonen en/of werken. Het wordt huis-aan-huis verspreid en verschijnt om de drie à vier maanden.

Meer informatie 
afvalborrel oost

Plandelen

Je kunt je aan zwerfafval ergeren, maar je kunt ook wat doen! Plandelen is wandelen en onderweg zwerfvuil oprapen. Het is gezellig, het houdt je fit én het draagt bij aan een schoon Oost! 

Meer informatie
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

Een aantal keer per maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
weggeefkast schiedam oost

Weggeefkast

Bij de weggeefkast kun je spullen brengen die je niet meer nodig hebt, en meenemen wat je zelf goed kunt gebruiken. Alles wat heel en bruikbaar is, is welkom: boeken, kleding, speelgoed, lang houdbare etenswaren, verzorgingsproducten en spulletjes voor in huis.
 

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
broodtrommel

Spelletjesuitleen van Oost

Kinderen tot 14 jaar én hun ouders zijn welkom om aan te schuiven voor een gezellig potje pim-pam-pet, memory of ander bord- of kaartspel. De spelletjes kunnen ook gratis worden geleend voor thuis!

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie