facebook  twitter  youtube instagram
broodtrommel

De hulplijn van Oost

Heb je zelf ergens hulp bij nodig en lukt het niet dat met je directe buren te regelen, neem dan contact op met het speciale telefoonnummer 06-82776651 of mail naar info@oostpactdoor.nl. Je krijgt dan iemand van het netwerkteam van Oost aan de lijn. Afhankelijk van wat je nodig hebt, wordt dan de hulp van een wijkbewoner of van een welzijnsorganisatie ingeschakeld. Je kunt dit nummer ook bellen als je je zorgen maakt om iemand in je omgeving.

Meer informatie
van Oost naar Tokio

Van Oost naar Tokio

In de aanloop naar de Olympische Zomerspelen gaan we met de wijk de challenge aan om ruim 26 miljoen stappen - de afstand tussen Oost en Tokio - te zetten. En om je te inspireren om lekker fit bezig te zijn, stellen we elke week een sportaanbieder uit de wijk aan je voor.

Meer informatie
broodtrommel

De Broodtrommel van Oost

De Broodtrommel van Oost is een nieuw wapen in de strijd tegen de rattenoverlast. Op diverse plekken in de wijk wordt brood ingezameld. Van de broodresten wordt biogas gemaakt.

Meer informatie
gfe

GFE-inzameling

Ongeveer een kwart van ons restafval bestaat uit groenten-, fruit- en etensresten. Deze worden apart ingezameld en gecomposteerd. De gfe-containers worden op verzoek van wijkbewoners geplaatst. 

Meer informatie
gfe

Plandelen

Je kunt je aan zwerfafval ergeren, maar je kunt ook wat doen! Plandelen is wandelen en onderweg zwerfvuil oprapen. Het is gezellig, het houdt je fit én het draagt bij aan een schoon Oost! We plandelen elke dinsdagavond. 

Meer informatie
broodtrommel
Troubadours van Oost

Troubadours van Oost maakt het muzikale talent dat achter vele voordeuren in Schiedam-Oost schuilgaat zichtbaar. De troubadours zijn een mix van oude en nieuwe Oosterlingen met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. 

Website Troubadours van Oost | Website Oost Showt Talent!
grofvuilinzameling

Mobiele grofvuilinzameling

Een aantal keer per maand komt de grofvuilwagen van Irado naar Oost. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je grofvuil komen brengen.

Meer informatie
broodtrommel

Spelletjesuitleen van Oost

Kinderen tot 14 jaar én hun ouders zijn welkom om aan te schuiven voor een gezellig potje pim-pam-pet, memory of ander bord- of kaartspel. De spelletjes kunnen ook gratis worden geleend voor thuis!

Meer informatie
wijkportaal

Wijkportaal Oost

Op het wijkportaal zie je welke organisaties in Oost actief zijn en welke activiteiten zij organiseren. Ook vind je er nieuwtjes, een burenboek en een vraag-en-aanbod-prikbord.

Meer informatie
natuurvriendelijke oever

Natuurvriendelijke oever

Met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Swammerdamsingel  krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. 

Meer informatie