Netwerk Groen Oost

Wil jij je bij het netwerk aansluiten of heb je een idee waarover je van gedachten wilt wisselen? Neem dan contact op met info@oostpactdoor.nl

Langs de Swammerdamsingel ligt sinds 2018 de eerste ‘natuurvriendelijke oever’ van Schiedam. Over een lengte van ongeveer vijftig meter – ter hoogte van de huisnummers 49 t/m 71 – werd de bestaande oever flauw afgegraven om een geleidelijke overgang van land naar water te creëren. De drassige bodem is vervolgens beplant met moeras- en oeverplanten als liesgras, wederik en watermunt. Deze trekken insecten, waterdiertjes en vogels aan, die hier voedsel vinden en een plek om te schuilen of zich voort te planten. Ook hebben dergelijke planten een positieve invloed op de waterkwaliteit.

De natuurvriendelijke oever is een initiatief van wijkbewoner Ronald Loch. Zijn idee is opgepakt en verder uitgewerkt door Devon Delsman (urban designer én Oosterling). Het beheer is in handen van Buurtwerkplaats De Buren. Lijkt het je leuk om hierbij te helpen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.