Netwerk Groen Oost

Wil jij je bij het netwerk aansluiten of heb je een idee waarover je van gedachten wilt wisselen? Neem dan contact op met info@oostpactdoor.nl

Wil je graag meer groen voor de deur? Adopteer dan een plantenbak. Je kunt je bak helemaal naar eigen wens vullen en verzorgt zelf het onderhoud, zoals snoeien, water geven en onkruid wieden. De meeste adoptanten doen dat samen met hun buren. Een leuke manier om met elkaar in contact te komen! Je kunt kiezen uit een ronde bak met een diameter van 120 centimeter en een langwerpige bak van 140 x 50 centimeter. Een bak op maat laten maken is ook mogelijk. Uiteraard moet de stoep breed genoeg zijn zodat er voldoende ruimte overblijft voor voorbijgangers met een kinderwagen, rolstoel of scootmobiel.

In Oost staan ruim honderd geadopteerde plantenbakken. Ze zijn door de gemeente in de openbare ruimte geplaatst en worden door bewoners (adoptanten) gevuld en onderhouden. De coördinatie van dit adoptieproject is in handen van bewoner Miranda Duchenne. 

Hoe werkt het?
Miranda vraagt jaarlijks wijkbudget aan voor de aanschaf en plaatsing van plantenbakken, en om de adoptanten een kleine tegemoetkoming in de kosten van de beplanting te geven. Als adoptant koop je zelf je plantjes en stuur je een foto van het bonnetje naar Miranda. De maximale bijdragen zijn 25 euro voor de beplanting voor een kleine rechthoekige plantenbak, en 50 euro voor een grote ronde plantenschaal.

Miranda loopt regelmatig een rondje door de wijk om te kijken hoe het met de plantenbakken gaat. Als een bak langdurig niet wordt onderhouden, gaat ze met de adoptant in gesprek. Als je niet meer in staat bent om de bak(ken) te onderhouden of het onderhoud aan een buurtgenoot wilt overdragen, meld je dit bij Miranda.
 
Afspraken over het onderhoud worden vastgelegd in een wijkdeal, die je bij aanvang van de adoptie ondertekent.

Wil je je straat verder vergroenen, bijvoorbeeld met hanging baskets, dan kun je daarvoor apart wijkbudget aanvragen via de website van de gemeente. 

Een plantenbak adopteren?
Wil je ook adoptant worden, neem dan contact op met Miranda:
06-51136099 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.