Gratis plantjes voor geveltuintjes
Het Van ’t Hoffplein wordt stukje bij beetje vergroend. Gebruikers van het naastgelegen wijkhuis willen het plein vaker gaan gebruiken voor buitenactiviteiten, en dat vraagt om méér groen en minder stenen. Hun wensen zijn door de gemeente en Buurtwerkplaats De Buren vertaald naar een ontwerp, dat vervolgens samen met bewoners is uitgevoerd.

Om te beginnen zijn er 913 stoeptegels ‘gewipt’. De vrijgekomen ruimte, 83 vierkante meter, is door de Vrienden van Oost beplant met onder meer hortensia’s, vlinderstruiken, asters en hertshooi. De Buurtwerkplaats heeft daartussen twee plantenpiramides van elk anderhalve meter hoog ingegraven. Deze zijn gemaakt van restanten rioolbuis van de herinrichting van de Natuurkundigenbuurt en gevuld met verschillende groeiers en bloeiers. Daarna volgden een insektenhotel, een grote klimatuin en een houten pergola met schaduwdoek om gezellig onder te zitten. Tot slot is een deel van de gevel van het wijkhuis bekleed met klimplanten. De gemeente heeft de speelvoorzieningen opgeknapt en vervangen. 

Samen tuinieren
Onder de bezielende leiding van ‘groene buurvrouw’ Ans zijn de Vrienden van Oost druk aan het tuinieren geslagen. Ze krijgen hierbij regelmatig hulp van buurtbewoners en kinderen die op het plein spelen. Iedereen die wil aansluiten, is bij droog weer welkom op maandag tussen 10.00 en 12.00 uur en op donderdag van 15.00 uur tot zonsondergang. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kun je bellen met Kari op 06-14559988.